Website maken met Wix

Wix review

Website maken met Wix
Wix is een handig programma waarmee je zelf professionele websites en webshops kunt bouwen. Het programma biedt een heleboel functies. Over het algemeen is Wix gratis, maar er zijn wel verborgen kosten.
Prijzen
Platforms
Kwaliteit
Inbegrepen modules
Reader Rating0 Stemmen
Pros
Veel templates
Veel functionaliteiten
Mobiele editor
Cons
Niet alles is gratis
Re-platforming gaat niet
Sjablonen zijn moeilijk te veranderen
3.9

Wix is een programma waarmee jij als ondernemer je eigen website kan maken. Wij gaan het over de belangrijkste punten van Wix hebben. Je wilt misschien graag een website laten maken, maar met Wix kun je dit helemaal zelf doen! Daarnaast kun je ook je eigen webshop maken met dit programma. Lees vooral verder!

Website maken met Wix

Je kunt met Wix een op maat gemaakte website maken. Om een website te kunnen maken met het programma, moet je je eerst registreren. Zodra je een website maakt met Wix, kun je uit meer dan 500 verschillende templates kiezen. Ook kun je een website maken met video achtergronden. Met Wix kun je ook je eigen logo maken. Je kunt ook gebruik maken van de meer geavanceerde Velo by Wix. Je kunt de website zodanig bewerken dat die mobielvriendelijk is. Je moet dan overschakelen naar de mobiele editor.

De website die je maakt kun je ook optimaliseren voor Google met de SEO reeks die je in het programma krijgt. Zodra je gebruik maakt van Wix ontvang je ingebouwde tools. Met deze ingebouwde tools kun je je website laten groeien. Op de website van wix kun je veel verschillende sites zien die gebruik hebben gemaakt van het programma. Deze hebben allemaal een professionele uitstraling. Bij Wix kun je een specialist inhuren die je helpt om jouw website te laten groeien.

Met Wix kun je ook een eigen blog maken. Je kunt met het programma Wix ook een webshop toevoegen. Daarnaast heeft het programma een heleboel verschillende fonts waar je uit kan kiezen.

Website maken met Wix kosten

Wix biedt over het algemeen enorm veel gratis aan. Onder andere zijn heel veel templates gratis. Als je gebruik zou willen maken van meerdere functies, kun je een abonnement kiezen. Je hebt een VIP pakket waarvoor je €29,- betaalt. Het Unlimited pakket kost €17,- per maand. Voor het Combo pakket betaal je €10 per maand. Het laatste pakket heet het ‘Connect Domain’ pakket en voor die betaal je €5,50 per maand.

Met Wix kun je in de backhand een analyse bijhouden. In de analyse kun je zien hoe goed het met je website gaat. Ook krijg je een gratis hosting, hiermee zorgt het programma ervoor dat je website veilig is. Stel dat je als ondernemer, werknemers of collega’s hebt kun je voor hen een aparte login maken. Om je website er nog professioneler uit te laten zien, kun je ook je social media accounts toevoegen met een pictogram.

Voor de bezoekers van jouw website is het erg fijn als ze snel contact met jou kunnen opnemen. De website heeft een ‘Wix chat’ waarmee zij dit kunnen doen.

Webshop laten maken met Wix

Zodra je een webshop maakt met Wix kun je uit heel veel verschillende templates kiezen. Het ontwerp die je voor je webshop hebt gekozen, kun je ook heel gemakkelijk weer aanpassen. Je moet vervolgens een betalingsprovider aansluiten aan de webshop. Daarnaast kun je ook de verzendopties instellen. Voor de webshop die je hebt gemaakt, is het met Wix ook mogelijk om een logo te maken. Je kunt met Wix je webshop ook erg goed opbouwen en je online aanwezigheid vergroten.

Vanuit één dashboard in het programma kun je alles bijhouden. Je kunt onder andere: bestellingen beheren en betalingen beheren.

Wix reviews

Met Wix kun je gratis een website of webshop maken. Het programma heeft wel verborgen kosten, als je gebruik wilt kunnen maken van meerdere functies. Je kunt uit verschillende abonnementen kiezen. Het bedrijf bestaat al sinds 2006 en wordt door veel ondernemers gebruikt, maar liefst meer dan 200 miljoen gebruikers. Wix heeft wel meer dan 1000 innovatie functies. Om een website te kunnen maken met Wix, moet je je eerst registreren.

Andere webdesign diensten van Wix

Lees hieronder alle diensten die je met Wix kunt doen:

  • Website maken
  • Webshop maken
  • SEO optimaliseren
  • Logo maken
  • Je bedrijf promoten

Bij webdesignreview lees je de juiste reviews over verschillende Nederlandse webdesign bedrijven. Check vooral onze andere reviews! Je zult sneller een keuze kunnen maken uit welk bedrijf je moet benaderen.